Food Holland

Lucas Hendrikse benoemd als nieuwe CEO van Crisp Sensation

Crisp Sensation, leverancier van een gepatenteerd coatingsysteem voor krokante voedingsmiddelen, benoemt Lucas Hendrikse tot CEO. Met zijn achtergrond in strategisch management zal Hendrikse, voormalig senior vice president Food Ingredients bij DSM, de volgende wereldwijde groeifase van het bedrijf leiden. Hij begon zijn carrière bij Gist Brocades, dat in 1998 door DSM werd overgenomen. Hendrikse is verder lid van de raad van toezicht van de Van Eeghen Group, het ruim 350 jaar oude familiebedrijf in voedingsingrediënten.

Lucas Hendrikse beschikt over ruime ervaring in de internationale voedingsindustrie door zijn diverse senior posities bij DSM gedurende 27 jaar. Op diverse plekken in de wereld heeft hij nieuwe concepten in succesvolle samenwerkingen omgezet en internationale teams geleid. Hij zal zich nu richten op de wereldwijde commerciële ontwikkeling van de coatingtechnologie van Crisp Sensation.

De benoeming van Hendrikse, samen met de managementherstructurering die het bedrijf in januari aankondigde, is een logische stap in de verdere groei van Crisp Sensation. Tot nu toe heeft het bedrijf zich vooral toegelegd op de technologische verbeteringen en het zeker stellen van de juiste patenten. Nu is het bedrijf klaar om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag naar gekoelde en diepgevroren gemaksproducten met een krokante korst.

Crisp Sensation is gevestigd in Zwitserland. Het bedrijf heeft een innovatief coatingsysteem voor voedingsproducten met een paneerkorst ontwikkeld. Onder licentie van het Zwitserse bedrijf kunnen fabrikanten van gekoelde alsook bevroren snacks voor zowel foodservice als retail de wereldwijd gepatenteerde technologie gebruiken. De Crisp Sensation paneerkorsten zijn geschikt om bestaande producten te verbeteren alsook om nieuwe concepten te lanceren.

Publication date

04/04/2017

Link to original


NEWSLETTER

Don’t miss out! Stay on top of all exciting developments and make sure you are the first to receive all relevant news. Sign up now for future editions of the CRISP SENSATION® newsmail.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.