Bitterballen.net

Paneren en paneermeel –

Crisp Sensation
Ooit gehoord van Crisp Sensation? Het is een Zwitsers bedrijf dat een gepatenteerde paneervorm heeft ontwikkeld. Hun paneerproducten met een krokante-korst-technologie worden door de Universiteit van Wageningen getest. Serieuze boel dus.
Sinds kort heeft Royaan (zie Bitterballen zakelijk), snackgiganteigenaar van onder andere Kwekkeboom en Van Dobben, een licentie voor de Benelux afgenomen om de krokante korst van Crisp Sensation aan hun productieproces toe te voegen.Crisp Sensation - PanerenSupermarkt
Tegenwoordig biedt niet alleen Mora van snackreus Ad van Geloven (zie Bitterballen zakelijk) bitterballen uit de oven aan, ook Kwekkeboom heeft zich op deze groeimarkt gestort. Met hun korst van Crisp Sensation kunnen ze bitterballen verkopen op plekken waar niet gefrituurd mag worden, zoals in een bioscoop, vliegtuig, trein of tankstation. Maar, ook de consument kan aan de Kwekkeboom-ovensnack en zelfs de diepvrieshuismerken van supermarkten bieden snakcs voor uit de oven aan.Kwekkeboom Mora Bitterballen ovenSnackgiganten
Volgens Crisp Sensation blijven snacks die gepaneerd zijn met hun product langer kraakvers in de vriezer. Deze bewaring wordt overigens ook gestaafd op onderzoek van de Wageninger universiteit. Dus, het mag wel duidelijk zijn dat paneermeel big business is. Een beetje broodkruim is het voor de snackgiganten allang niet meer, er werken wereldwijd talrijke onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen aan.

Publication date

24/11/2016

Link to original


NEWSLETTER

Don’t miss out! Stay on top of all exciting developments and make sure you are the first to receive all relevant news. Sign up now for future editions of the CRISP SENSATION® newsmail.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.